گروه هفت کشور پیشرفته روز یکشنبه موافقت کردند تا استفاده «مسئولانه» از هوش مصنوعی را ترویج کنند زیرا به دنبال استفاده از فناوریهای در حال توسعه سریع مانند ربات هوش مصنوعی ChatGPT هستند که میتواند بسیار سودمند باشد، اما همچنین نگرانیهای حفظ حریم خصوصی و خطرات سوء استفاده را به همراه دارد.
از آنجایی که مبادله داده ها به بخش کلیدی تجارت جهانی تبدیل شده است، وزرای دیجیتال و فناوری ژاپن، ایالات متحده و کشورهای اروپایی نیز طی نشست دو روزه خود در شرق ژاپن بر لزوم ایجاد یک ترتیبات بین المللی برای تقویت جریان آزاد افراد مورد اعتماد تاکید کردند. داده ها در سراسر مرزهای ملی
این گردهمایی در حالی برگزار شد که سرعت رشد سریع توسعه هوش مصنوعی نیاز به استانداردهای بین المللی را برای حاکمیت این فناوری برجسته کرده است، با ChatGPT، ساخته شده توسط OpenAI سرمایه گذاری ایالات متحده، از زمان عرضه نمونه اولیه آن در نوامبر، توجه جهانی را به خود جلب کرده است.
وزرای دیجیتال و فناوری از گروه هفت کشور صنعتی در آخرین روز نشست دو روزه در تاکاساکی، استان گونما، شرق ژاپن، در 30 آوریل 2023 شرکت می کنند. (Kyodo) ==Kyodo
ChatGPT که تعداد کاربران آن در کمتر از سه ماه به 100 میلیون نفر در سراسر جهان رسید، بر روی حجم عظیمی از داده ها آموزش دیده و به آن امکان می دهد مکالمات انسان مانند با کاربران را پردازش و شبیه سازی کند.
وزرای G-7 در بیانیهای اعلام کردند: «با توجه به اینکه فناوریهای هوش مصنوعی مولد به طور فزایندهای در بین کشورها و بخشها برجسته شدهاند، ما نیاز به بررسی فرصتها و چالشهای این فناوریها در کوتاهمدت و ادامه ارتقای ایمنی و اعتماد را تشخیص میدهیم». بیانیه مشترک پس از پایان مذاکرات خود در تاکاساکی، استان گونما، به تصویب رسید.
وزیر اصلاحات دیجیتال ژاپن تارو کونو در آخرین روز نشست دو روزه گروه هفت وزرای دیجیتال و فناوری در تاکاساکی، استان گونما، شرق ژاپن، در 30 آوریل 2023 صحبت می کند. (Kyodo) ==Kyodo
آنها همچنین یک طرح اقدام به سمت «ایجاد محیطهای باز و توانمند برای نوآوری هوش مصنوعی مسئول»، خواستار مشارکت گستردهتر سهامداران در توسعه استانداردهای بینالمللی در چارچوبهای حکمرانی هوش مصنوعی و ترویج گفتوگو در مورد موضوعاتی مانند ارزیابی ریسک را تأیید کردند.
تاکاکی ماتسوموتو، وزیر امور داخلی و ارتباطات ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که استفاده از هوش مصنوعی میتواند برای نوع بشر مفید باشد و امیدوار است بتواند چنین آگاهیهایی را در جهان گسترش دهد.
کشورها تاکنون در رویکردهای خود در مورد چگونگی ایجاد تعادل در استفاده از فناوری و مقررات نوآورانه متفاوت بودهاند، به طوری که ژاپن رویکرد محتاطانهتری نسبت به ایالات متحده و کشورهای اروپایی در قوانین اتخاذ کرده است.
برای ترویج به اصطلاح جریان بدون داده با اعتماد، مفهومی که ژاپن پیشنهاد کرده است، وزرای G-7 به لزوم «تسریع و عملیاتی کردن» این ایده اشاره کردند و آن را «توانمندکننده رشد اقتصادی، توسعه و رفاه اجتماعی» نامیدند. “
هدف این ایده فعال کردن پتانسیل کامل رشد اقتصادی جهانی بدون به خطر انداختن حریم خصوصی و امنیت افراد و مشاغل است.
بر اساس چارچوب نهادی جدید، دولت ژاپن قصد دارد یک نقشه راه برای پروژههای آتی مانند ایجاد یک رجیستری پایه که کسبوکارها میتوانند برای ارجاع به مقررات دادههای سایر کشورها از آن استفاده کنند، ترسیم کند.
وزرای بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز برنامههای اقدام جداگانهای را برای حاکمیت اینترنت و تقویت زیرساخت دیجیتال انعطافپذیر با توجه به خطرات ژئوپلیتیکی اتخاذ کردند.
اولی به دنبال همکاری در رسیدگی به تعطیلی اینترنت، محدودیتهای شبکه و نقض حقوق بشر با استفاده از ابزارهای دیجیتال، و همچنین اخبار جعلی و سایر اشکال اطلاعات نادرست است که برای مثال در طول تهاجم روسیه به اوکراین مشاهده شد.
در بیانیه آمده است: «ما مصمم به همکاری در نمایان ساختن و مقابله با تاکتیکهای اقتدارگرایی دیجیتال هستیم» و «به حفاظت از نهادها و ارزشهای دموکراتیک خود در برابر تهدیدات خارجی متعهد میمانیم».
نگرانیها در مورد اقتدارگرایی دیجیتال که در کشورهایی مانند چین دیده میشود، وجود دارد، جایی که گمان میرود نظارت و سایر ابزارهای پیشرفته برای سرکوب آزادی بیان و نقض سایر حقوق بشر و آزادیهای اساسی مورد استفاده قرار میگیرد.
G-7 همچنین تعهد خود را به ایجاد زیرساخت شبکه ایمن برای حمایت از کشورهای نوظهور و در حال توسعه و ترویج همکاری برای بهبود اتصال کابل های زیردریایی اعلام کرد.
در بیانیه مشترک پنج اصل برای سیاست گذاران برای حاکمیت بر استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوری های نوظهور – حاکمیت قانون، روند قانونی، دموکراسی، احترام به حقوق بشر و استفاده از فرصت ها برای نوآوری ذکر شده است.
یکی از این فناوریهای نوظهور، سیستمهای فیزیکی-سایبری است که اطلاعات را از دنیای واقعی از طریق حسگرها و سایر دستگاهها به دنیای دیجیتال منتقل میکند، جایی که دادهها را میتوان برای ایجاد بینش و کنترل فرآیندهای فیزیکی در آینده تجزیه و تحلیل کرد.
وزرای دیجیتال و فناوری از گروه هفت کشور صنعتی در آخرین روز نشست دو روزه در تاکاساکی، استان گونما، شرق ژاپن، در 30 آوریل 2023 شرکت می کنند. (Kyodo) ==Kyodo
این گردهمایی به ریاست مشترک تارو کونو، وزیر دیجیتال، ماتسوموتو و یاسوتوشی نیشیمورا، وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت، یکی از سلسله نشست های وزیران بود که در آستانه اجلاس G-7 در ماه آینده برگزار شد.
در نشست تاکاساکی وزرای هند و اندونزی، میزبانان نشستهای گروه 20 اقتصادهای بزرگ و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا و اوکراین نیز حضور داشتند.
پوشش مرتبط:
وزرای G-7 بر روی 5 اصل برای کنترل هوش مصنوعی و فناوری نوظهور توافق کردند
کارشناسان دیجیتال پیش از نشست G-7 درباره حکمرانی مسئولانه بحث می کنند
افزایش حملات سایبری در ژاپن در آستانه نشست G-7