گروهی از دانشمندان دانشگاه کانزاس می گویند الگوریتمی را توسعه داده اند که می تواند بین نوشته های دانشگاهی نوشته شده توسط ChatGPT و نویسندگان انسانی با دقت 99 درصد تفاوت قائل شود. الگوریتم یادگیری ماشینی از ویژگیهای جدیدی برای تمایز نویسندگان دانشگاهی از هوش مصنوعی استفاده میکند و میگوید این کار میتواند برای انواع دیگر کار نیز انجام شود.
پیشرفتهای هوش مصنوعی اخیراً انواع گفتگوها را در مورد استفاده از این فناوری آغاز کرده است. چه در مورد خطرات هوش مصنوعی باشد، چه به سادگی امکاناتی که ارائه می دهد چقدر جالب و هیجان انگیز است، هوش مصنوعی اخیراً برای بسیاری از افراد مرکز تمرکز بوده است. یکی از زمینه هایی که هوش مصنوعی به شدت در مورد آن صحبت شده است، استفاده از آن در ایجاد محتوای نوشتاری است، مانند مقاله ای مانند این. چندین شرکت، از جمله OpenAI خالق ChatGPT، تلاش کردهاند تا فناوری تشخیص هوش مصنوعی بسازند که میتواند تفاوت بین چیزی که توسط یک انسان نوشته شده و یک نویسنده هوش مصنوعی را تشخیص دهد. تا به حال، همه آن تلاش ها نتایج ضعیفی به همراه داشته است.
در یک مقاله تحقیقاتی جدید منتشر شده در گزارش سلول علم فیزیکگروهی از دانشمندان می گویند الگوریتمی را ایجاد کرده اند که از عادات خاصی بهره می برد که نویسندگان انسان دارند و هوش مصنوعی هنوز نتوانسته آن ها را به دست آورد. برخی از این عادات شامل مواردی مانند مشاهده اینکه دانشمندان تمایل به نوشتن پاراگراف های طولانی دارند و علاقه به زبان مبهم دارند، با استفاده از کلماتی مانند “اما”، “با این حال” و “هرچند”. این مجموعه از 20 ویژگی است که این گروه میگوید به الگوریتم آن اجازه میدهد تا این میزان موفقیت در تشخیص محتوای نوشته شده با هوش مصنوعی داشته باشد.
از آنجایی که این الگوریتم به گونهای نوشته شده است که نوشتههای علمی را شناسایی کند، در شناسایی نویسندههای هوش مصنوعی در مواردی مانند مقالهای مانند این مقاله، یا مقالهای توسط یک دانشجو در مورد عادات مهاجرت گوزنها در آلاسکا مؤثر نیست. با این حال، با پیشرفت هوش مصنوعی و انطباق عادت های نوشتاری خود، این می تواند تغییر کند.
هدر دیزایر، نویسنده مقاله و استاد شیمی در دانشگاه کانزاس، توضیح داد: «ما سخت تلاش کردیم تا روشی در دسترس ایجاد کنیم تا با راهنمایی اندک، حتی دانشآموزان دبیرستانی بتوانند یک آشکارساز هوش مصنوعی برای انواع نوشتار بسازند. در مصاحبه با EurekAlert. نیاز به پرداختن به نوشتن AI وجود دارد و مردم برای مشارکت در این زمینه نیازی به مدرک علوم کامپیوتر ندارند.
نویسندگان بیان کردند که آنها به دنبال دو هدف بودند، “اولین این است که به این سوال پاسخ دهند که تا چه حد یک رویکرد پیشرو میدانی برای تشخیص AI- از متن مشتق شده از انسان به طور موثر در تشخیص نوشته های علمی دانشگاهی به عنوان مشتق شده از انسان یا ChatGPT کار می کند. و هدف دوم تلاش برای توسعه یک استراتژی طبقه بندی جایگزین رقابتی است.”
در حالی که این مطالعه امیدوارکننده است، باید توجه داشت که احمقانه نیست، زیرا یک انسان می تواند به سادگی یک کاغذ نوشته شده با هوش مصنوعی را به منظور واژگونی تشخیص تغییر دهد. نویسندگان این را درک کردند و توضیح دادند: “از آنجایی که هدف اصلی این کار یک مطالعه اثبات مفهوم بود، دامنه کار محدود بود و برای تعیین میزان کاربرد این رویکرد به مطالعات بعدی نیاز است.”