زمان تخمینی مطالعه: 4-5 دقیقه
یادداشت ویراستار: این بخشی از مجموعهای است که به ظهور ابزارهای فناوری هوش مصنوعی مانند ChatGPT، فرصتها و خطرات آنها و تأثیرات آنها بر جنبههای مختلف زندگی روزمره ما میپردازد.
سالت لیک سیتی – ChatGPT همیشه در ارائه پاسخ های دقیق عالی نیست، اما حداقل یک قلمرو وجود دارد که در آن از رسانه های اجتماعی بسیار پیشی می گیرد: افسانه های رایج سرطان.
دکتر اسکایلر جانسون چند روز پس از در دسترس قرار گرفتن چت ربات هوش مصنوعی با موسسه سرطان هانتسمن روی مطالعه ای کار کرد تا ببیند آیا ChatGPT پاسخ های دقیقی برای افسانه ها و باورهای غلط رایج در مورد سرطان دارد یا خیر.
جانسون گفت: سؤالاتی که آنها از طریق چت بات بررسی کردند، معمولاً سؤالاتی از فهرستی بود که توسط مؤسسه ملی سرطان ایجاد شده بود. پاسخهای ChatGPT بسیار دقیق بودند و ۹۷ درصد از پاسخها با پاسخهای موسسه ملی سرطان مطابقت داشتند.
به گفته جانسون، در رسانه های اجتماعی، حدود یک سوم از تمام مقالات یا منابع حاوی اطلاعات نادرست هستند.
او گفت که گاهی اوقات تصمیمات بیماران، مانند امتناع از درمان تجویز شده یا آزمایش شده به نفع چیزی که آنلاین خوانده اند یا درباره آن از یک دوست شنیده اند، می تواند منجر به نتایج بد سلامتی شود. در مطالعهای در سال 2018، جانسون دریافت که بیمارانی که تصمیم به درمانهای اثباتنشده را میگیرند، شانس بیشتری برای بقا دارند. تقریباً شش برابر افزایش خطر مرگ وجود دارد.
جانسون گفت برای مدتی مشخص بود که رسانه های اجتماعی منبع بسیاری از این اطلاعات نادرست در مورد درمان سرطان هستند و افزود که “اکثریت قریب به اتفاق آن ها دارای پتانسیل آسیب رساندن به بیماران سرطانی هستند.”
او گفت که حجم اطلاعات نادرست ترسناک است، و غیرمعمول نیست که میبینیم بیماران تصمیم میگیرند از یک درمان جایگزین استفاده کنند و بعداً با سرطانی که گسترش بیشتری پیدا کرده است، دوباره بازگردند.
جانسون گفت: “این همیشه ناامید کننده است و من در این موقعیت ها خواب زیادی را از دست می دهم.”
در نتیجه، واضح است که چرا جانسون نیز به مطالعه دقت ChatGTP علاقه داشت. و پس از مشاهده نتایج این مطالعه اخیر، او و سایر محققان متوجه شدند که پاسخهایی که چت بات به دست آورده، در عین دقیق بودن، مبهمتر از پاسخهای ارائهشده توسط موسسه ملی سرطان بود.
این آنها را نگران می کرد که آیا بیماران می توانند پاسخ ها را کمتر از آنچه هستند قطعی تر تفسیر کنند. به همین دلیل، جانسون گفت که استفاده از ChatGPT را به عنوان یک منبع توصیه نمیکند.
او همچنین گفت که به احتمال زیاد ChatGPT زمانی که در مورد افسانه های کمتر رایج سرطان از او سوال می شود دقیق نباشد.
جانسون گفت: “من فکر می کنم که ما باید به طور مداوم این محیط اطلاعاتی جدید را که شامل این چت ربات های هوش مصنوعی می شود نظارت کنیم … زیرا این خطر بالقوه وجود دارد که در برخی مواقع شروع به تولید اطلاعات نادرست کند.”
او گفت همه چیز نیز می تواند تغییر کند. این مطالعه زمانی تکمیل شد که ChatGPT تنها چند روز از عمر آن گذشته بود و از آن زمان بهروزرسانیهای متعددی وجود داشته است.
جانسون گفت: «من نگرانیهایی دارم، جایی که همه چیز در این فضا به سرعت در حال تغییر است، که اگرچه در حال حاضر دقیق به نظر میرسد، اما ممکن است در آینده دقیق نباشد.
او گفت که بیماران سرطانی به دنبال درمانهای جایگزین هستند زیرا میخواهند کنترل داشته باشند، بر مراقبتهای پزشکی خود استقلال داشته باشند، به طور فعال در مراقبتهای خود شرکت کنند و به دلیل ترس از عوارض جانبی درمان.
جانسون گفت: “هیچ تضمینی در مراقبت از سرطان وجود ندارد، و برخی از مردم خواهان اطمینان هستند… آنها اغلب در مواجهه با عدم قطعیت های شناخته شده، قطعیت های نادرست را انتخاب می کنند.”
او گفت که پزشکان می توانند برای بهبود اعتماد کار کنند تا به این امر کمک کنند، زمان بیشتری را با بیماران بگذرانند و ارتباط بهتری برقرار کنند. او گفت اگر پزشکان اهداف مشترکی را با بیماران خود تعیین کنند، اغلب برای درمان سرطان و کاهش درد، آنگاه می توانند اعتماد ایجاد کنند.
جانسون زمان خود را بین تحقیق و مراقبت مستقیم از بیماران تقسیم می کند. او گفت که تحقیقات امکان تغییرات مبتنی بر جمعیت را فراهم می کند، اما به عنوان یک پزشک تغییرات مثبتی را برای افراد ایجاد می کند.
او بیماران را تشویق کرد تا با پزشکان خود در مورد سؤالات خود صحبت کنند و برای کسب اطلاعات به وب سایت های معتبر مانند وب سایت مؤسسه سرطان هانتسمن یا مؤسسه ملی سرطان مراجعه کنند.
“من فکر می کنم، بسیاری از اوقات، بیماران ترس از این دارند که ممکن است توسط پزشکشان قضاوت شود یا سوالات آنها احمقانه باشد، اما به ندرت اینطور است. بیشتر پزشکان بسیار علاقه مند هستند که بدانند بیماران در مورد چه چیزی فکر می کنند، و آنها را می شناسند. میخواهم به بیماران کمک کنم تا بهترین تصمیمها را بگیرند.”
جانسون گفت که خوشبین است که هوش مصنوعی می تواند راهی برای متخصصان ارتباطات سرطان، پزشکان و سازمان ها فراهم کند تا به سوالات بیماران به طور دقیق پاسخ دهند.