اگر در حال خواندن این مطلب در اینترنت هستید، احتمالاً نام ChatGPT را شنیده اید. چت ربات هوش مصنوعی (AI) که توسط شرکت کالیفرنیایی OpenAI ساخته شده است، طوفانی در جهان به دست آورده است. تخمین زده می شود که بیش از 100 میلیون نفر در سراسر جهان در طی دو ماه از زمان راه اندازی آن از آن استفاده کرده اند و مایکروسافت یک “سرمایه گذاری چند ساله و چند میلیارد دلاری” در OpenAI انجام داده است تا فناوری این شرکت را در موتور جستجوی خود Bing (با برخی از آنها) ادغام کند. اثرات در ابتدا ترسناک). گوگل در حال توسعه ربات چت خود به نام Bard است.
غوغای پیرامون ChatGPT و جایگزینهای مشابه باعث شده است که بخش فناوری چین به این حزب بپیوندد. بایدو، موتور جستجوی پیشرو در چین، گفت که قصد دارد “ارنی بات” خود را در ماه مارس عرضه کند، در حالی که دیگر غولهای فناوری چینی، مانند علیبابا و JD.com، چتباتهای خود را اعلام کردند.
چین سالها صرف توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی خود کرده است و جاهطلبیهای خود را در طرحی در سال 2017 ترسیم کرده است که به دنبال تبدیل این کشور به یک “مرکز نوآوری جهانی” در این زمینه تا سال 2030 بود. این اهداف باعث ایجاد رقابت و همچنین همکاری بین دانشمندان و شرکتهای آمریکایی و چینی شده است. از جمله از طریق آزمایشگاه هایی که افرادی مانند بایدو، تنسنت و علی بابا در سیلیکون ولی راه اندازی کرده اند. اما از آنجایی که رابطه بین دو اقتصاد بزرگ جهان به طور فزاینده ای متخاصم می شود – به ویژه در جبهه فناوری – ممکن است فضای همکاری با یکدیگر روی فناوری هایی مانند هوش مصنوعی به سرعت در حال کاهش باشد. محدودیتهای دولت بایدن در اکتبر گذشته بر صادرات تراشههای نیمهرسانای پیشرفته به چین، که تا حدی با هدف تواناییهای هوش مصنوعی چین انجام شد، جنبه گستردهای در رابطهای بود که تنها بدتر شده است.
اگر در حال خواندن این مطلب در اینترنت هستید، احتمالاً نام ChatGPT را شنیده اید. چت ربات هوش مصنوعی (AI) که توسط شرکت کالیفرنیایی OpenAI ساخته شده است، طوفانی در جهان به دست آورده است. تخمین زده می شود که بیش از 100 میلیون نفر در سراسر جهان در دو ماه پس از راه اندازی از آن استفاده کرده اند و مایکروسافت ساخته شده است یک “سرمایه گذاری چند ساله و چند میلیارد دلاری” در OpenAI برای ادغام فناوری این شرکت در موتور جستجوی خود، Bing (با برخی از آنها در ابتدا اثرات ترسناک). گوگل است در حال توسعه چت بات خودش به نام بارد.
غوغای پیرامون ChatGPT و جایگزینهای مشابه باعث شده است که بخش فناوری چین به این حزب بپیوندد. بایدو، موتور جستجوی پیشرو در چین، گفت که قصد دارد “ارنی بات” خود را در ماه مارس عرضه کند در حالی که دیگر غول های فناوری چینی مانند علی بابا و JD.com، اعلام کرد چت ربات ها از خودشون
چین سالها صرف توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی خود کرده است و جاهطلبیهای خود را در طرحی در سال 2017 ترسیم کرده است که به دنبال تبدیل این کشور به یک “مرکز نوآوری جهانی” در این زمینه تا سال 2030 بود. این اهداف باعث ایجاد رقابت و همچنین همکاری بین دانشمندان و شرکتهای آمریکایی و چینی شده است. از جمله از طریق آزمایشگاه هایی که افرادی مانند بایدو، تنسنت و علی بابا در سیلیکون ولی راه اندازی کرده اند. اما از آنجایی که رابطه بین دو اقتصاد بزرگ جهان به طور فزاینده ای متخاصم می شود – به ویژه در جبهه فناوری – ممکن است فضای همکاری با یکدیگر روی فناوری هایی مانند هوش مصنوعی به سرعت در حال کاهش باشد. محدودیتهای دولت بایدن در اکتبر گذشته بر صادرات تراشههای نیمهرسانای پیشرفته به چین، که تا حدی با هدف تواناییهای هوش مصنوعی چین انجام شد، جنبه گستردهای در رابطهای بود که تنها بدتر شده است.
هدف 2030 ماه ها پس از آنچه که می توان به عنوان “لحظه اسپوتنیک” هوش مصنوعی پکن توصیف کرد، تعیین شد، زمانی که برنامه هوش مصنوعی گوگل ضرب و شتم یک استاد بزرگ چینی در بازی تخته باستانی وی چی، همچنین به عنوان شناخته شده است برو. سام هاول، که در مرکز امنیت جدید آمریکا در زمینه فناوری و امنیت ملی تحقیق می کند، گفت: «این واقعاً انقلاب هوش مصنوعی چین را به راه انداخت.
گراهام وبستر، محقق و سردبیر پروژه DigiChina در دانشگاه استنفورد گفت، اما تعریف لحظه چت بات با عبارات بیش از حد ملی گرایانه می تواند گمراه کننده باشد.‘s مرکز سیاست سایبری ChatGPT بسیار متفاوت از نوع فناوری است که به طور سنتی در آزمایشگاه های دولتی ایالات متحده توسعه یافته است. وبستر گفت: “من فکر نمی کنم که ChatGPT باید به عنوان یک پیروزی برای ایالات متحده در نوعی مسابقه تلقی شود.” “OpenAI یک شرکت است، اما ایالات متحده نیست. … جاه طلبی و ارزش های خاص خود را دارد که ممکن است گاهی با اکثر آمریکایی ها همسو باشد و گاهی اوقات نه، و صرفاً توسط منافع ملی هدایت نمی شود.»
اما چین و چروک های ملی هنوز نقش مهمی ایفا می کنند. همتایان چینی OpenAI محاسبات متفاوتی خواهند داشت، زیرا قوانین فناوری اغلب محدودکننده پکن، گسترده است. دستگاه سانسورو کنترل گستردهتر دولت بر بخش خصوصی. وبستر گفت: در چین، هوش مصنوعی مولد باید قوانین پکن را در مورد تأثیر این محصول بر امنیت ملی رعایت کند.
وبستر افزود: «بنابراین، اساساً مسئولیتی وجود دارد که آنچه را که میتوانید تعدیل یا سانسور محتوا در نظر بگیرید، هر دو را انجام دهید.
همچنین تفاوت عمده ای در نحوه رویکرد چین به مقررات هوش مصنوعی وجود دارد پل تریلو، معاون ارشد چین و رهبر سیاست فناوری در گروه آلبرایت استونبریج، افزود که ایالات متحده تمایل دارد به هوش مصنوعی به عنوان عنصری اضافه شده در بخشهای از قبل تنظیم شده نزدیک شود. “از سوی دیگر، مقامات چینی هوش مصنوعی را یک فناوری حیاتی میدانند که نیازمند یک چارچوب قانونی است، هم برای کنترل جنبههای منفی استقرار الگوریتم هوش مصنوعی و هم برای ارائه درک روشنی به شرکتهای فناوری از اینکه خطوط نظارتی برای تشویق نوآوری در کجا ترسیم میشوند. تریلو گفت.
ChatGPT در چین و پکن در دسترس نیست گزارش شده است محصور شرکت های فناوری چینی از استفاده یا ارائه خدمات آن به عموم مردم. آنجلی دات، که درباره سانسور چین در گروه آزادی بیان PEN آمریکا تحقیق میکند، گفت: دولت چین در تلاش است تا محدودیتهای ChatGPT و سانسور گستردهتر در چین را با به تصویر کشیدن آن به عنوان بخشی از رقابت گستردهتر آمریکا و چین توجیه کند.
دات گفت: «در واقع، این واقعیت محض است که اطلاعات بدون سانسور و رایگان خارج از دیوار آتش با تبلیغات، اطلاعات نادرست و اطلاعات نادرست حزب کمونیست چین در مورد هر تعداد از موضوعات حساس مانند حقوق بشر در سین کیانگ مقابله می کند.
یکی از مقامات سفارت چین در واشنگتن گفت که پکن بر روی مفید و ایمن نگه داشتن هوش مصنوعی متمرکز است.
چین متعهد به ایجاد جامعه ای با آینده ای مشترک برای بشریت در حوزه هوش مصنوعی است و تلاش می کند از رویکرد مردم محور و اصل هوش مصنوعی برای همیشه حمایت کند، اطمینان حاصل کند که هوش مصنوعی ایمن، قابل اعتماد، قابل کنترل و قادر به انجام بهتر است. این مقام از طریق ایمیل نوشت: تقویت توسعه پایدار جهانی و افزایش رفاه مشترک همه بشریت.
از قضا، ارنی چت بات Baidu بود آموزش دیده بر روی اطلاعات انگلیسی زبان ویکیپدیا و ردیت که هر دو در چین مسدود شدهاند. پل شار که اخیراً نوشته است، گفت: «برای شرکتهای چینی یافتن راههایی برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی مولد بدون درگیری با سانسورچیهای چینی، یک اقدام متعادل کننده دشوار خواهد بود. چهار میدان نبرد: قدرت در عصر هوش مصنوعی.
در هر صورت، شرکت هایی که در فضای فناوری چین فعالیت می کنند برای پیمایش محدودیت های بالا به پایین استفاده می شود. وبستر گفت: «همه این شرکتها در اجرای مقررات دولتی و الزامات سانسور در سایر محصولات خود بسیار با تجربه هستند. بنابراین مطمئناً یک مانع اضافی است، اما برای آنها آشناست.»
شار گفت که پکن همچنین احتمالاً از هوش مصنوعی برای تولید تبلیغات استفاده خواهد کرد. آنها اساساً تولید کننده اخبار جعلی هستند، بنابراین می توان از آنها برای تولید تبلیغات دولتی یا اخبار جعلی با سرعت و مقیاسی استفاده کرد که ممکن است برای مردم امکان پذیر نباشد.
تأثیرگذارتر از سانسور پکن در مورد توانایی چین برای توسعه اکوسیستم هوش مصنوعی میتواند کنترل صادرات ایالات متحده در سال گذشته باشد که فروش پیشرفتهترین تراشههای نیمهرسانا و تجهیزات مورد نیاز برای ساخت آنها را به شرکتهای چینی قطع کرد. این تراشهها برای توسعه مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی بسیار مهم هستند و محدودیتهای صادراتی میتواندتریلو گفت: بزرگترین تأثیر رقابت فناوری ایالات متحده و چین بر توسعه هوش مصنوعی چین.
“این محدودیت ها زمان می برد زیرا سازمان ها و شرکت های چینی مقداری تراشه ذخیره کرده اند. اما با گذشت زمان، اگر شرکتهای چینی نتوانند راهحلهایی پیدا کنند، از نظر آموزش الگوریتمهای هوش مصنوعی بر روی سختافزارهای پیشرفته، در مضیقهتر خواهند بود.» این امر به ویژه در مورد مدلهای زبان بزرگ، که به بهترین وجه بر روی پیشرفتهترین سختافزار آموزش داده میشوند، صادق است.»
برخلاف مبارزه بر سر رهبری جهانی سایر فناوریهای پیشرفته، مانند شبکههای تلفن همراه 5G، در فناوریهایی که میتوانند متنهای هوشمندانه بنویسند، بیشتر از رهبری در خطر است.
رقابت بر سر هوش مصنوعی – و فناوری های نوظهور به طور گسترده – پیامدهایی را به همراه دارد که فراتر از حوزه دیجیتال است. هاول گفت، کشوری که در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز است، از مزایای اقتصادی قابل توجهی برخوردار خواهد شد و همچنین از امنیت ملی برخوردار خواهد شد. آنچه در اینجا مطرح است این نیست که چه کسی در هوش مصنوعی پیشرو است، بلکه چه کسی قوانینی را برای نحوه استفاده از آن در سراسر جهان تعیین میکند – بنابراین ارزشهای دموکراتیک و مفهوم جوامع باز در مسابقه هوش مصنوعی در خطر هستند.
خود ChatGPT در مورد قابلیت های هوش مصنوعی چین چه فکر می کند؟
“چت بات گفت: چین در سال های اخیر سرمایه گذاری های قابل توجهی در هوش مصنوعی (AI) انجام داده است و قابلیت های آن در این زمینه به سرعت در حال پیشرفت است. سیاست خارجیبا اشاره به معیار 2030 چین. «نقاط قوت چین در هوش مصنوعی شامل پردازش زبان طبیعی، بینایی رایانه و یادگیری ماشینی است. این کشور در توسعه برنامه های کاربردی مبتنی بر هوش مصنوعی برای صنایع مختلف مانند مراقبت های بهداشتی، حمل و نقل و امور مالی پیشرفت چشمگیری داشته است. با این حال، این همه ستایش نبود: این ربات همچنین از “سیاستها و ابتکارات چین با هدف جمعآوری و تجزیه و تحلیل حجم زیادی از دادهها، که نگرانیهایی را در مورد سوء استفاده بالقوه و نقض حریم خصوصی ایجاد کرده است” نام برد.
ChatGPT گفت: «به طور کلی، قابلیتهای هوش مصنوعی چین به سرعت در حال پیشرفت است و این کشور آماده تبدیل شدن به یک بازیگر اصلی در چشمانداز جهانی هوش مصنوعی است. با این حال، رسیدگی به نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی و اطمینان از توسعه و استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی برای چین مهم خواهد بود.